Hva er Aerogel

Granulater

Aerogelet i Fixit 222 Superisolerende Kalkmørtel med Aerogel er små svært lette granulater i størrelse ca 1 mm. Det forekommer mindre partikler, men disse er ikke mindre enn 1/000 mm. De er ikke nanopartikler, og medfører ingen helsefare, se Produkter – Dokumentasjon.

Aerogel har lenge vært i bruk som isolasjon i romdrakter, og er fra 2010 tatt i bruk som isolasjon av bygg. Fixit lanserte Fixit 222 i 2013.

Råmaterialet som benyttes i produksjonen av Aerogel er silisiumdioksyd (SiO2), kjent i byggeindustrien som silikat. Dette rene mineralet er basis for produksjon
av vårt aerogel, som er det beste isolasjonsmaterialet som finnes. Ikke bare holder Aerogel
verdensrekorden for materialer med lavest varmeledningsevne, det er også det letteste
faststoff i verden.

Hvert enkelt granulat er en svært porøs struktur, med luftlommer på bare 20 – 100 nanometer. Luftmolekylene hindres i sine termiske bevegelser, og dermed begrenses evnen til å overføre varme sterkt.

Forenet forskningsprosjekt: Empa og Fixit AG
Fixit 222 Superisolerende Kalkmørtel med Aerogel ble utviklet i et FoU-prosjekt støttet av Swiss Innovation Promotion Agency (CTI). Som resultat av et flerårig samarbeid har forskere i EMPA (tilsvarer Sintef i Norge) og produktutviklere i Fixit AG lansert dette innovative produktet på markedet, som i Norge selges av av ISOKALK AS.

ISOKALK AS

Drammensveien 211, 0281 Oslo

per@isokalk.no

Tlf (+47) 915 95 295